Treceți la conținutul principal

Povestea mea Bowen si cum am devenit terapeut

 Daca ar fi sa ma intorc inapoi in timp si sa fac o schimbare in viata mea, aceea e legata de Terapia Bowen. 
Mi-as fi dorit sa imi fi facut tratament Bowen cand eram insarcinata (desi am avut o sarcina minunata, debordam de energie si fericire), ca sa nu am acele 3 nopti si 2 zile de durere inainte de nastere care mi-a depasit cu mult pragul de toleranta. 

As fi vrut sa-mi aduc copilul pe lume mai usor, mai putin abrutizant si apoi sa ma bucur de el si de maternitate. Sunt convinsa ca daca mi-as fi facut Bowen as fi nascut mai usor, cu mai putina durere si apoi cosmarul care a urmat nici nu ar fi fost! Nu ar fi fost noptile in sir, luni de zile de insomnie, nevroza, surmenaj si depresie, durerile de oase care ma tintuiau, asa incat imi lua 10 minute de schimonoseli si gemete pana ma ridicam din pat.

A ramas in mine ca un dor neimplinit, acea imagine de maternitate calda si calma a mamei care se bucura de fiinta care a venit in lume prin ea. Pentru mine nu a fost asa. Eram mereu cuprinsa de o agitatie interioara si de ganduri exagerat de cenusii. Cred ca cea mai mare tortura la care poate fi supusa  o fiinta umana este privarea cronica de somn. Ai impresia ca o iei razna! 

As fi vrut sa fiu asemenea mamicilor care mi-au fost paciente in graviditate, care erau calme, senine si cu bebelusi asa de linistiti!... 
Pe cand avea baiatul meu cam 4 luni am auzit de Bowen si m-am dus imediat. M-am ridicat de pe pat alt om. Zburdam pe strazi de fericire. Ma simteam ca si atunci cand eram copil - in contact intim si cald cu tot ceea ce ma inconjura. 

M-am inscris la curs si de atunci lucrez cu oamenii, conducandu-i pe acesta cale minunata pe care poate unii nu au PASIT NICIODATA - aceea de A TE SIMTI PUR SI SIMPLU EXCELENT, FARA GRIJI, FARA DURERI, FARA STRES, FERICIT!

Dar poate, ca daca nu ar fi fost asa nu as fi ceea ce sunt astazi. Ma simt extrem de bogata, libera si sigura pe mine. Detin cu adevarat un instrument magic, extrem de puternic - Terapia Bowen. Oricate carti de psihopedagogie am citit, oricat ma preocupa ca mediul copilului meu sa fie sanatos si echilibrat, sa manance natural, STIU ca cea mai mare greutate o are terapia Bowen. Datorita ei stiu ca se integreaza altfel in viata, fara sa aiba blocaje care sa il duca mai incolo la deraieri. Stiu ca datorita Terapiei Bowen isi va accesa si folosi potentialul care multor oameni le ramane blocat si inaccesibil, dand nastere la neimplinire si suferinta. 
                              De aceea, pur si simplu 
             IUBESC TERAPIA BOWEN