Ce este imunitatea, ce este boala si cum functioneaza Terapia Bowen

Te-ai imaginat vreodata ca pe un balon cu aer? 
Ei bine, desi functionezi asa, doar medicina holistica, naturala si noninvaziva te trateaza ca pe un puzzle intreg, nu doar ca pe o piesa. 
Crezi ca este durabil, eficient si in interesul tau sa fii tratat doar ca o piesa din puzzle?

Ia sa vedem. 
Balonul reprezinta sanatatea ta aflata in echilibru, cu toate sistemele ei functionand perfect. Reprezinta, de asemenea, succesul imunitatii tale. Acest lucru se numeste in medicina, homeostazie. 
Aerul din balon reprezinta energia ta vitala, cea care alimenteaza tot sistemul, astfel ca el sa functioneze la capacitate maxima, sustinand fluxul vital si ferindu-te de boala, suferinta si moarte prematura. 

In momentul in care este perturbata homeostazia apare un dezechilibru in intreg sistemul si se vede uneori ca o afectiune sau o boala, alteori doar ca o banala eruptie, raceala sau perturbare de somn. Alteori nu se vede nimic, pentru ca bolile foarte grave nu dau nici un semn luni sau ani de zile.
 

Ce faci? Iei o pastila, dai cu un unguent, faci o operatie si crezi ca totul revine la normal. Aparent  asa e. Adica tu ai vrut sa rezolvi umflatura balonului. 
Dar ce se intampla cu partea sugrumata? Ce se intampla cu balonul care era in echilibru si aerul din el, adica energia ta datatoare de viata,  era nestingherita? Ei bine, ramane in dezechilibru. Acest dezechilibru continua sa genereze ca intr-un domino, noi si noi boli si afectiuni. In plus, ai vazut vreun medicament care sa nu aiba o sumedenie de efecte secundare? 

Barbatii pasionati de masini inteleg asta foarte bine. Ei stiu ca atunci cand o masina incepe sa aiba o defectiune, alta ii urmeaza si tot asa. Din pacate, multi oameni au mai multa grija de masina sau de casa lor, decat de propria sanatate si viata. 

Nu ezita sa tratezi intregul organism, chiar daca ai doar o afectiune minora. Chiar si un somn dereglat, constipatia, durerile de spate sau anxietatea pot genera un efect de domino, in cascada asupra sanatatii intregului organism.

Exista 4 faze ale dezechilibrului. Ele sunt ca o ceapa si fiecare foaie reprezinta un set de afectiuni in functie de gravitate. 

1. Pielea
Astfel, la nivel superficial primul semn al dezechilibrului este pielea afectata de eruptii sau boli. Pielea, cel mai mare organ al nostru este o supapa de expulzie a energiei toxice. 
Stiti cum se face acum, nu? La primele bubite pe pielea bebelusului una-doua se da cu crema. 
Ca adult, esti incurajat sa folosesti tot felul de produse cosmetice si de igiena, care de fapt, inchid si sufoca porii pielii si capilarele limfatice.

2. Articulatiile, oasele si muschii
Cand acesta supapa a fost inchisa prin tratament local fara a echilibra intregul, energia viciata patrunde mai adanc - in articulatii, oase, muschi provocand boli articulare, tensiuni musculare, dureri de spate, afectiuni ale coloanei.

3. Organele interne, sistemele vitale si sangele. 
Cand si acesta supapa este inchisa prin tratament doar local, dezechilibrul patrunde si mai profund, afectand organele interne, sistemele vitale si sangele. 

4. Bolile psihice.
Cand si acesta usa este inchisa apar cele mai grave boli - bolile psihice.
Stii cati oameni sufera in ziua de azi de anxietate, depresie si atacuri de panica? Din ce in ce mai multi.

Stiai ca orice sedinta Bowen incepe cu 2 impulsuri in zona lombara? Stiai ca aceste 2 impulsuri declanseza revenirea balonului la forma originala, iar pacientii simt o eliberare de energie sub forma de caldura, curenti electrici, junghiuri, arsuri sau rece, in tot corpul si mai ales in zonele unde au probleme? Si se instaleaza o relaxare extrem de profunda (creierul trece pe unde alfa si theta), semn de reglaj al sistemului nervos central.

Fascia, misteriosul tesut studiat abia recent de lumea stiintifica
Stii ca tesutul pe care lucreaza Terapia Bowen se numeste fascia? 
Stiai ca, desi fascia este:
  • primul tesut care se dezvolta in embrionul uman din chiar primele 2 saptamani de viata 
  • este arhitectura, matricea corpului nostru si patrunde in toate organele, fibrele, structurile anatomice si intre fiecare celula (este acel tesut alb, fibros care il vezi usor la carnea de vita)
  • este un tesut-organ care contine receptori si celule similar neuronale
  • este tesutul care cuprinde ca o retea web tot organismul, fiind prezent peste tot, presupunand ca influenteaza ADN-ul
  • contine cristale de apa, de aceea noi suntem 70% apa
  • prin Bowen se produce o recalibrare si o unda de tip soliton (ca la tsunami) care se propaga in intreg organismul
  • calitatea fasciei determina cat esti de sanatos si cat iti e organismul de imbatranit
  • o fascie deshidratata, rigida sau deshidratata este o fascie disfunctionala care genereaza boli?
Cu toate acestea e cel mai recent studiat tesut uman - primul congres international despre fascia a fost abia in 2007. Si este inca un mister pentru medicina si studiile stiintifice datorita complexitatii si rolului pe care il are in organism. 

Stii ca, desi eu nu imi explicam cum terapia Bowen rezolva probleme emotionale sau psihice, apasand niste puncte pe corp, am inteles mergand la o conferinta despre fascia si vazand imagini? 
Aici vezi o imagine mult marita a microstructurii fasciei.

Diferenta intre vindecarea intregului si abordarea unei parti se vede prin Terapia Bowen.

Se pare ca ti-ar fi de folos sa citesti si articolul: De ce ne imbolnavim: somnul, cafeaua si deshidratarea


SA NE VEDEM CU BINE!