Ce este imunitatea, ce este boala si cum functioneaza Terapia Bowen

Te-ai imaginat vreodata ca pe un balon cu aer? 
Ei bine, desi functionezi asa, doar medicina holistica, naturala si noninvaziva te trateaza ca pe un puzzle intreg, nu doar ca pe o piesa. 
Crezi ca este durabil, eficient si in interesul tau sa fii tratat doar ca o piesa din puzzle?

Ia sa vedem. 
Balonul reprezinta sanatatea ta aflata in echilibru, cu toate sistemele ei functionand perfect. Reprezinta, de asemenea, succesul imunitatii tale. Acest lucru se numeste in medicina, homeostazie. 
Aerul din balon reprezinta energia ta vitala, cea care alimenteaza tot sistemul, astfel ca el sa functioneze la capacitate maxima, sustinand fluxul vital si ferindu-te de boala, suferinta si moarte prematura. 

In momentul in care este perturbata homeostazia apare un dezechilibru in intreg sistemul si se vede uneori ca o afectiune sau o boala, alteori doar ca o banala eruptie, raceala sau perturbare de somn. Alteori nu se vede nimic, pentru ca bolile foarte grave nu dau nici un semn luni sau ani de zile.
 

Ce faci? Iei o pastila, dai cu un unguent, faci o operatie si crezi ca totul revine la normal. Aparent  asa e. Adica tu ai vrut sa rezolvi umflatura balonului. 
Dar ce se intampla cu partea sugrumata? Ce se intampla cu balonul care era in echilibru si aerul din el, adica energia ta datatoare de viata,  era nestingherita? Ei bine, ramane in dezechilibru. Acest dezechilibru continua sa genereze ca intr-un domino, noi si noi boli si afectiuni. In plus, ai vazut vreun medicament care sa nu aiba o sumedenie de efecte secundare? 

Barbatii pasionati de masini inteleg asta foarte bine. Ei stiu ca atunci cand o masina incepe sa aiba o defectiune, alta ii urmeaza si tot asa. Din pacate, multi oameni au mai multa grija de masina sau de casa lor, decat de propria sanatate si viata. 

Nu ezita sa tratezi intregul organism, chiar daca ai doar o afectiune minora. Chiar si un somn dereglat, constipatia, durerile de spate sau anxietatea pot genera un efect de domino, in cascada asupra sanatatii intregului organism.

Exista 4 faze ale dezechilibrului. Ele sunt ca o ceapa si fiecare foaie reprezinta un set de afectiuni in functie de gravitate. 

1. Pielea
Astfel, la nivel superficial primul semn al dezechilibrului este pielea afectata de eruptii sau boli. Pielea, cel mai mare organ al nostru este o supapa de expulzie a energiei toxice. 
Stiti cum se face acum, nu? La primele bubite pe pielea bebelusului una-doua se da cu crema. 
Ca adult, esti incurajat sa folosesti tot felul de produse cosmetice si de igiena, care de fapt, inchid si sufoca porii pielii si capilarele limfatice, producand o intoxicare generala a organismului. Daca la acest nivel nu se iau masuri de detoxifiere, rupere de dependente maligne si reglaj al intregului organism apare urmatorul nivel de gravitate. 


2. Articulatiile, oasele si muschii
Daca la nivel anterior nu se iau masuri de detoxifiere, rupere de dependente maligne si reglaj al intregului organism apare urmatorul nivel de gravitate. 

Energia viciata patrunde mai adanc - in articulatii, oase, muschi provocand boli articulare, tensiuni musculare, dureri de spate, afectiuni ale coloanei.

3. Organele interne, sistemele vitale si sangele. 
Cand si acesta alarma este ignorata si anesteziata cu antiinflamatoare, analgezice si operatii, dezechilibrul patrunde si mai profund, afectand organele interne, sistemele vitale si sangele. Deja bolile sunt grave si se cronicizeaza prin tratarea lor doar la nivel de simptome.
Acesta este semnul care arata ca creierul si sistemul nervos sunt deja afectate. Asa apar: 

4. Bolile psihice.
Apare degenerescenta creierului clar vizibila la imagistica SPECT, apar zone inactive, pierderi de memorie, focus slab, insomnii, irascibilitate, anxietate, depresie, comportamente inadecvate,  decizii proaste. 
Stii cati oameni sufera in ziua de azi de anxietate, depresie si atacuri de panica? Din ce in ce mai multi. Mai ales tinerii. Datorita dependentelor nesanatoase care deja au imbolnavit rapid intregul organism. Iata cauzele complexe ale imbolnavirii.

Stiai ca orice sedinta Bowen incepe cu 2 impulsuri in zona lombara? Stiai ca aceste 2 impulsuri declanseza revenirea balonului la forma originala, iar pacientii simt o eliberare de energie sub forma de caldura, curenti electrici, junghiuri, arsuri sau rece, frisoane in tot corpul si mai ales in zonele unde au probleme? Aceste impulsuri sunt prelucrate de creier si incepe reparatia capitala a sistemului nervos central. Si se instaleaza o relaxare extrem de profunda (creierul trece pe unde alfa si theta), semn de reglaj al sistemului nervos central.

Fascia, misteriosul tesut studiat abia recent de lumea stiintifica.
Stii ca tesutul pe care lucreaza Terapia Bowen se numeste fascia
Stiai ca, fascia este:
  • primul tesut care se dezvolta in embrionul uman din chiar primele 2 saptamani de viata 
  • este arhitectura, matricea corpului nostru si patrunde in toate organele, fibrele, structurile anatomice si intre fiecare celula (este acel tesut alb, fibros care il vezi usor la carnea de vita)
  • este un tesut-organ care contine receptori si celule similar neuronale
  • este tesutul care cuprinde ca o retea web tot organismul, fiind prezent peste tot, presupunand ca influenteaza ADN-ul
  • comunica cu creierul, il influenteaza si e influentata de el
  • contine cristale de apa, de aceea noi suntem 70% apa
  • prin Bowen se produce o recalibrare si o unda de tip soliton (ca la tsunami) care se propaga in intreg organismul
  • calitatea fasciei, a creierului si a energiei vitale determina cat esti de sanatos si cat iti e organismul de imbatranit
  • o fascie deshidratata, rigida sau deshidratata este o fascie disfunctionala care genereaza boli?
Cu toate acestea este un tesut uman recent studiat   - primul congres international despre fascia a fost abia in 2007. Si este inca un mister pentru medicina si studiile stiintifice datorita complexitatii si rolului pe care il are in organism. 

Stii ca, desi eu nu imi explicam cum terapia Bowen rezolva probleme emotionale sau psihice, apasand niste puncte pe corp, am inteles mergand la o conferinta despre fascia si vazand imagini? 
Aici vezi o imagine mult marita a microstructurii fasciei.

Diferenta intre vindecarea intregului si abordarea unei parti se vede prin Terapia Bowen.



SA NE VEDEM CU BINE!