Treceți la conținutul principal

Ce este imunitatea, ce este boala si cum functioneaza Terapia Bowen

Te-ai imaginat vreodata ca pe un balon cu aer? 
Ei bine, desi functionezi asa, DOAR medicinile holistice, inclusiv cea chinezeasca, Bowen, homeopatia, fitoterapia sau alte ramuri  te trateaza ca pe UN INTREG, nu ca pe o parte. 
Crezi ca este durabil , eficient si in interesul tau sa fii tratat doar ca o parte? Ia sa vedem. 
Balonul reprezinta sanatatea ta aflata in echilibru, cu toate sistemele ei functionand perfect. Reprezita de asemenea, succesul imunitatii tale. Acest lucru se numeste in medicina homeostazie. BALONUL REPREZINTA ENERGIA TA VITALA, cea care alimenteaza tot sistemul .

 In momentul in care este perturbata homeostazia apare un dezechilibru in INTREG sistemul si se vede uneori ca o afectiune sau o boala, alteori doar ca o banala eruptie, raceala sau perturbare de somn. Alteori nu se vede nimic, pentru ca bolile foarte grave nu dau nici un semn luni sau ani de zile. 
Ce faci? Iei o pastila, dai cu un unguent, faci  o operatie si crezi ca totul revine la normal. APARENT asa e. Adica tu ai vrut sa rezolvi umflatura balonului. Dar ce se intampla cu partea sugrumata? Ce se intampla cu balonul care era in echilibru si aerul din el, adica energia ta datatoare de viata,  era nestingherita? Ei bine, ramane in dezechilibru. Acest dezechilibru continua sa genereze ca intr-un domino, noi si noi boli si afectiuni. In cele din urma se ajunge la colaps si la moarte.
Exista 4 faze ale dezechilibrului. Ele sunt ca o ceapa si fiecare foaie reprezinta un set de afectiuni in functie de gravitate. 
1. Astfel, la nivel superficial primul semn al dezechilibrului este pielea afectata de eruptii sau boli.  Pielea devine o poarta , o supapa de expulzie a unei energii toxice. Stiti cum se face acum, nu? La primele bubite pe pielea bebelusului una doua se da cu crema. Ca adult esti incurajat sa folosesti tot felul de produse cosmetice si de igiena, care mai de care mai daunatoare, care inchid si sufoca porii pielii si capilarele limfatice. Foloseste antiperspirant de 24, de 48 de ore protectie! Inchide porii! Nu lasa transpiratia sa iasa! Epileaza-te, smulge foliculii si distruge-i definitiv, agreseaza nodulii limfatici asa incat limfa ta sa se intoxice!!! Da, da! Retetele perfecte catre boala!
2. Cand acesta supapa a fost inchisa prin tratament local fara a echilibra intregul, energia viciata patrunde mai adanc in articulatii, oase, muschi provocand boli articulare, tensiuni musculare, dureri de spate, afectiuni ale coloanei.
3. Cand si acesta supapa este inchisa prin tratament doar local, dezechilibrul patrunde si mai profund, afectand organele interne, organele vitale si sangele. 
4. Cand si acesta usa este inchisa apar cele mai grave boli - bolile psihice. Stii cati oameni sufera in ziua de azi de anxietate, depresie si atacuri de panica? Socant de multi. Nu ai sa gasesti niciodata printre ei vreunul care sa fi rezolvat holistic problemele de sanatate pe care le-au avut de-a lungul vietii. 

Stiai ca orice sedinta Bowen incepe cu 2 impulsuri in zona lombara? Stiai ca aceste 2 impulsuri declanseza revenirea balonului la forma originala, iar pacientii simt o eliberare de energie sub forma de caldura, curenti electrici, junghiuri, arsuri sau rece, in tot corpul si mai ales in zonele unde au probleme? Chiar daca eu nici nu i-am atins acolo? 

Stiu ca multi considera ca Terapia Bowen nu poate fi ceea ce este, din cauza ca nu exista studii stiintifice. Ei bine, am sa va spun un secret. Nici nu vor exista studii stiintifice oficiale. Nu in societatea actuala. Cei care stiu, inteleg. Dar fiecare pacient Bowen reprezinta un studiu stiintific in sine. Curat, transparent. Stii ca tesutul pe care lucreaza Terapia Bowen se numeste FASCIA? 
Stii ca desi fascia este:
  •  primul tesut care se dezvolta in embrionul uman din chiar primele 2 saptamani de viata 
  • este arhitectura, matricea corpului nostru si patrunde in toate organele, fibrele, structurile anatomice si intre fiecare celula (este acel tesut alb, fibros care il vezi usor la carnea de vita)
  • este un tesut - organ care contine receptori si celule similar neuronale
  • este tesutul care cuprinde ca o retea web tot organismul, fiind prezent peste tot 
  • contine cristale de apa, de aceea noi suntem 70% apa
  • prin Bowen se produce o recalibrare si o unda de tip soliton care se propaga in intreg organismul
  • calitatea fasciei determina cat esti de sanatos si cat iti e organismul de imbatranit
  • o fascie care prezinta cicatrici din operatii sau accidente, sau este paralizata de injectii botox este o fascie disfunctionala care genereaza boli
Cu toate acestea e CEL MAI NOU STUDIAT TESUT ( primul congres international despre fascia a fost abia in 2007), Este inca un mister pentru studiile stiintifice.
Stii ca, desi eu nu imi explicam cum terapia Bowen rezolva probleme emotionale sau psihice, apasand niste puncte pe corp, am inteles mergand la o conferinta despre fascia si vazand imagini? Toate geniile acestei lumi, printre care si Tom Bowen, au fost inaintea timpului lor.  Majoritatea au fost denigrate in timpul vietii lor sau atunci cand opera lor era tanara si fragila. 

Din fericire, exista printre noi oameni care au inteles ca orice tratament care lucreaza doar pe simptome  e doar o amanare. Exista terapeuti care onoreaza acesta opera de geniu care este terapia Bowen, si terapeuti care nu fac asta. 
Diferenta se vede in oamenii care umbla pe strada. In copiii care dupa prima sedinta abia asteapta sa mai vina. Poate ca intr-o zi lumea va fi plina de baloane rotunde, usoare  si fericite. 

Se pare ca ti-ar fi de folos sa citesti si articolul "De ce ne imbolnavim"  aici.
Si articolul "De la viroza la psihoza. Urmarile a ceea ce am trait: tulburari psihice grave si caderea imunitatii" aici.

SA NE VEDEM CU BINE!