SOS! Atentie la narcisisti! Otrava mortala din viata ta!

 SOS! Atentie la narcisisti! 

Otrava mortala din viata ta!

Dansul traumatic cu diavolul!

Acest articol poate salva minti, suflete si vieti.


Cine sunt ei si cum te pacalesc?

Anxietatea, atacurile de panica, insomnia, depresia, lipsa de incredere in tine, greutatea de a lua decizii, fluctuatiile emotionale, dependentele, codependentele, tulburarile de alimentatie, oboseala cronica si lipsa de energie sunt doar cateva dintre simptomele foarte larg raspandite. 


Daca si tu ai una dintre ele, draga omule, e bine sa respiri adanc si sa te informezi despre narcisisti. Gasesti carti, videoclipuri, gasesti multe materiale.
Vei fi uimita cate zeci de milioane de marturii ale victimelor contine internetul (comentarii pe youtube, de exemplu).

Aceste persoane cu personalitate narcisista sunt peste tot. Poate fi tatal tau, mama ta, iubitul tau, fiul tau, o prietena, un coleg sau un sef. 

Multi dintre ei poarta initial masca unor persoane "de treaba", fermecatoare, carismatice, care ajuta, iluminate, sensibile si vulnerabile. Te impodobesc cu complimente si gesturi iubitoare. Magia neagra numita love bombing. La inceput. In perioada numita de psihologi "perioada de aur." Idealizarea. Covert narcisists -narcisistii ascunsi / camuflati sunt din acest punct de vedere chiar mai periculosi decat cei grandiosi pentru ca stiu sa atraga cu masca lor afectiunea si loialitatea multor oameni. 

Cine sunt narcisistii?

Sunt barbati cuceritori, siguri pe ei care te fac sa crezi ca esti singura femeie cu adevarat iubita de pe pamant pentru ca apoi sa te pulverizeze psihic, emotional si spiritual. 

O parte dintre ei sunt mame controlatoare, foarte pretentioase si hipercritice pentru care copilul e un torfeu cu care sa se laude, sau un animalut dresat si abuzat. Cea mai mare trauma pe care o poate avea un om este o mama narcisista. Acesta trauma zdrobeste omul in miezul fiintei lui, deraindu-i complet destinul si identitatea.   

Parintele care mereu se plange si nu-i convine de nimeni si de nimic, secatuindu-te de viata si de energie. Am avut atatea paciente adulte in terapie, care erau mereu obosite pentru ca erau vampirizate de vaicarerile propriilor mame narcisiste de tip covert - ascuns, camuflat, vulnerabil. 

Alteori e un sef care te hartuieste, te exploateaza sau iti ofera beneficii pentru ca apoi sa iti ceara pret triplu.  

Uneori e colega care ti se plange mereu si apeleaza la empatia ta sugandu-ti energia, dar te barfeste si te saboteaza pe la spate.

Alteori e vampa sexy care ti se baga sub piele si iti spulbera banii si familia. 

De multe ori e o soacra care se baga mereu in viata ta de cuplu sub impresia ca vrea sa ajute. 

Deseori e un filantrop bogat care ajuta copiii si care, in secret, e pedofil.

Sau un politician pe care l-ai votat. 

Sefi de secte extremiste, sefi teroristi.

Avocati, pastori, preoti, terapeuti, profesori, personal medical, psihologi, specialisti in dezvoltare personala.

E profesoara care "ia la ochi" un copil si nu-l mai slabeste cu nedreptatile. 

Uneori e copilul tau dependent de ecrane si iresponsabil, pentru care faci totul, care pretinde ca i se cuvine totul si face tantrumuri daca nu ii dai.

Elevii bully care isi hartuiesc si isi batjocoresc colegii. Sau printesa populara, dar rautacioasa care e mereu in centrul atentiei colegilor.

De cele mai multe ori e o vedeta pe care o admiri.

Traim intr-o lume narcisista. Statistica demonstreaza ca cel putin unul din 6 oameni este narcisist. Si mai sunt si ceilalti cu cel putin o tulburare de personalitate distrugatoare de vieti: sociopat, borderline, histrion, paranoid, psihopat. Numarul este in creste accelerata datorita raspandirii ateismului si a parentingului idolatru (parinti care isi idolatrizeaza copiii si ii cresc ca pe printi / printese). 
Fiecare narcisist are mai multe victime, deci sansa sa fii una dintre ele e foarte mare.

Din pacate, spalarea creierului incepe de mici prin desene animate si filme unde monstrul sau ticalosul de serviciu se schimba sub vraja iubirii si devine alt om. Aceste produse media sunt special concepute tot de niste psihopati pentru manipulare in masa. Victimele sunt astfel programate de mici ca iubirea si sacrificiul schimba. Si ca trebuie sa ramana langa oamenii rai. Langa monstri. Ceea ce este 100% fals. Broscoii si porcii nu se tranforma in printi si nici monstrii in oameni.

Narcisistii sunt actori perfectiSunt cu totul altceva decat par. Au o falsa identitate. Vorbesc, dar nu fac ceea ce predica. Impun altora ceea ce ei nu pot. Sunt lipsiti de empatie autentica, dar uneori o mimeaza foarte bine. Iti scaneaza imediat vulnerabilitatile. Farmeca, apoi manipuleaza, controleaza, intimideaza, domina, modifica realitatea lasand victimele niste epave umane. 

Sunt maestri ai cuvintelor, iluziei si regiei si au personalitate multipla. Nici macar rudele si prietenii lor nu stiu cine sunt pentru ca se camufleaza foarte bine, alterand realitatea tuturor. In prezenta altora sunt exemplari, in asa fel incat nimeni sa nu le banuie adevarata malignitate. In spatele usilor inchise sunt niste tirani MK-Ultra. 
Vei observa ca aschia nu sare departe de trunchi si, vei vedea in familia lor de origine cel putin un membru de aceeasi specie cu ei intr-o forma mai puternica sau mai diluata. E matricea de false valori, ignoranta, vicii, agresivitate, caractere strambe si lipsa de Dumnezeu care genereaza narcisistii, psihopatii, sociopatii. 

Opereaza cu ce au nevoie pe moment, ca niste vrajitori. Sunt misteriosi si ai impresia ca iti scapa printre degete in timp ce ei iti invadeaza cele mai intime detalii ale vietii si fiintei tale. 
Sunt condusi de forte malefice si puterea lor de acolo se trage, de aceea sunt asa devastatori. De aceea victimelor le e atat de greu sa constientizeze ce li se intampla, sa scape si apoi sa se recupereze. 
De aceea mint atat de credibil si pot modifica realitatea. De aceea sunt asa carismatici, hipnotici si cuceritori. De aceea nu au identitate proprie si bifeaza toti acelasi comportament si aceleasi strategii. De aceea nu se schimba in bine si nu pot fi tratati - pentru ca nu e o problema psihica, e spirituala. De aceea produc aceleasi roade putrede, in timp ce se prezinta foarte poleiti. De aceea victimele se trezesc ca din transa cand rup legatura cu ei, nevenindu-le sa creada ca au putut trai si accepta asa ceva.

Cele 7 trasaturi demonice ale narcisistilor sunt: 
1. minciuna si inselarea
2. invidia si gelozia
3. haosul si confuzia
4. acuzarea si condamnarea victimei
5. frica si dezbinarea - inducerea fricii in victima si dezbinarea celorlalte relatii ale ei
6. cruzimea si provocarea durerii
7. trufia si superioritatea

Scopul lor ascuns si ultim e distrugerea. Scopul fortelor din spatele lor e deconectarea sufletului victimei de la Dumnezeu si transformarea victimei in vampir si/sau abuzator. Inmultirea raului in lume. Ei nu mai sunt persoane. Sunt niste holograme demonice. Atat. 

In experienta mea de 13 ani de terapeut Bowen pot spune ca majoritatea pacientelor mele au avut cel putin o astfel de experienta traumatizanta - o relatie, cu un manipulator pervers narcisist. Ranile si haosul create de acesti abuzatori se pot intinde pe multi ani de zile, facand inclusiv pagube colaterale grave - copiii victimelor si, ca intr-un monstruos MLM spiritual - copiii copiilor victimelor sau alte persoane din anturajul victimelor.  

In experienta mea de viata am cunoscut de asemenea persoane care corespund profilului narcisist si chiar sociopat si am simtit efectele devastatoare pe pielea mea. 

Chiar am putut sa fac comparatie: cat a durat si cat de profunda a fost vindecarea cu Terapia Bowen si Dumnezeu. Si cat de lunga, lenta, incompleta, anevoioasa si costisitoare a fost in absenta lor. 


Ceva nu e in regula cu tine?

Din nefericire, daca esti victima unui narcisist, vei avea deja creierul spalat, in asa fel incat sa crezi ca cu tine e ceva in neregula, ca tu esti de vina, ca tu nu esti suficienta, ca nu meriti altceva, ca fara el esti zero. Vinovatie, rusine, confuzie, indoiala de sine, dorinta perpetua de a-l face pe narcisist fericit - acestea sunt sentimentele in cadrul relatiei cu un narcisist. 

Din fericire, am observat ca Terapia Bowen ridica nivelul de constientizare si pacientele, fara sa le spuna nimeni nimic, incep sa realizeze ca ceva e putred cu abuzatorul, nu cu ele.

Apoi incep sa isi puna intrebari si sa isi doreasca sa paraseasca astfel de relatii toxice care le otravesc, le contorsioneaza sufletul si le micsoreaza ca femei si ca oameni, le lasa niste carcase goale, cu sindrom postraumatic complex, in timp ce narcisistul trece la  urmatoarea victima, dar nu inainte de a defaima victima actuala tuturor. 

Narcisistii si toate celelalte tipuri de personalitate maligna nu se schimba in bine. In timp, devin mai rai si mai periculosi. Am paciente in casnicii cu narcisiti si le e frica pentru viata lor. Au fost chiar amenintate. Unii dintre ei sunt si psihopati sau sociopati - lumea politica si a VIP-urilor e plina de ei.  


Pericolul e foarte mare mai ales pentru fetele tinere.

Acesti vampiri periculosi si malefici care sunt narcisistii le modifica realitatea, valorile, drumul vietii si apoi le sug de resursele vitale pe care Dumnezeu le-a lasat pentru a avea sanatate, prosperitate, iubire, familie, copii. Ele se trezesc fie cu boli mai ales in sfera ginecologica si emotionala, frigiditate, nu pot avea copii sau raman singure si nu mai reusesc sa isi faca o familie.
Sau incep, din disperare, sa isi faca tot felul de operatii estetice, devin obsedate de look, incep sa folosesca stupefiante sau sa accepte umilintele relatiilor deschise.

Narcisistii isi tin victimele in sindrom Stockholm si le chinuie cu disonante cognitive. 

Cunosc sute de femei nefericite si chinuite, am tratat copii abuzati si mame disperate. Copiii crescuti de un parinte narcicist au tendinta sa repete istoria cazand toata viata victime lor sau, devin ei  insisi abuzatori. 

Scapa de parintele toxic, dar rana sangeranda, sufletul sfasiat si psihicul labil ii faca sa cada din nou si din nou in cursa atragatoare la inceput, in dulcea promisiune care se arata apoi mortala a unui sot, a unui iubit, a unui coleg sau sef narcisist. 


Opreste acest cerc vicios. Nu esti in siguranta!

Daca esti victima unui narcisist informeaza-te in secret ce trebuie sa faci. Sa nu cumva sa afle. 

Daca cunosti persoane care banuiesti ca, dincolo de aparente, sunt victime ale abuzului, ajuta-le. Ele sunt adesea atat de hipnotizate incat nici nu isi dau seama la ce nivel a ajuns tortura lor. Si atat de singure. Pentru ca una dintre strategiile la care lucreaza intens narcisistii e sa isi izoleze victima de anturajul ei, ca sa poata avea control total si sa elimine posibilitatea ca ei sa i se deschida ochii si sa scape. 

Daca iti critica prietenii, familia si te convinge mereu ca nu sunt buni pentru tine, fugi! 

Din pacate si apropiatii victimelor sunt corupti de imaginea perfecta pe care si-a creat-o narcisistul si sunt convinsi ca victima e cea care nu stie sa il aprecieze sau se victimizeaza exagerat. "Exagerezi, doar e un barbat extraordinar.” Asta se numeste gaslight. Este unul din instrumentele de tortura  psihica ale narcisistului, cu care reuseste sa contamineze si anturajul victimei. Astfel cursa e fara scapare. 
Atentie! Anvergura si profunzimea la care lucreaza strategiile intunecate ale narcisistilor depasesc puterea de percepere, imaginatie, intelegere si acceptare a oamenilor obisnuiti. 


Acesti lupi in piele de oaie, mint, manipuleaza, controleaza, fura (energie, resurse spirituale, emotionale si materiale) izoleaza, dezbina si distrug. Sunt greu de detectat de la inceput fiind foarte fermecatori si "de treaba" si foarte greu de iesit din mrejele lor ulterior. 

Stiu ca am vorbit doar de abuzatori barbati si de victime femei. Asta pentru ca statisticile spun clar ca majoritatea sunt barbati. Peste 70 %. Si sunt extrem de raspanditi. Manipulatorii perversi narcisisti sunt peste tot. Uitati-va ce a ajuns aceasta lume sub dominatia lor: in aparenta o lume sigura, libera, confortabila; in esenta, o lume gaunoasa, ignoranta, sclava, pornografica, dependenta, devianta si perversa, putreda si bolnava (dependentele, cancerul si depresia sunt in crestere accelerata). Priviti ce a ajuns omenirea - false valori, raul e bine si binele rau. Familia - o sursa de false valori, ignoranta, trauma si abuz sub egida progresismului si libertinajului. Relatiile de cuplu - deseori o farsa trista presarata cu infidelitati si lipsa de iubire autentica.  

Cum poti sa te salvezi?
Prin urmare exista cateva lucruri pe care le poti face ca femeie pentru a te feri de capcana distrugatoare de vieti a unui barbat narcisist:

1. Specialistii recomanda sa astepti sa il cunosti bine de tot inainte sa ai relatii intime cu el. Sexul e poarta prin care victima intra fara scapare in posesia lor. Exercita asupra victimei un magnetism sexual foarte puternic sau/si o conexiune sufleteasca deosebita - inca un semn al fortelor supranaturale care lucreaza prin ei. Dupa moda veche, asteapta, asteapta, asteapta! 
Daca e un barbat capabil sa te iubeasca si sa te protejeze, te va iubi si te va respecta daca astepti pana esti tu pregatita, luni si chiar ani. In general, narcisistii vor imediat relatii intime si iti servesc ghosting (dispar fara un cuvant, ca si cum nici nu ai existat) daca vad ca nu te incadrezi in tiparul de victima sigura. Nu au nici o problema sa-ti serveasca ghosting, sa dispara dupa o perioada intensa de love bombing. 
Atentie! Toate personalitatile maligne isi pot camufla perfect adevarata fata timp de un an de zile! Dar acesta e maximul. Majoritatea isi dau arama pe fata dupa cateva zile sau saptamani. 
Cunoaste-i familia si vezi ce parere au si fostele iubite despre relatia cu el. Daca au fost niste marionete usor de manipulat vor spune ca si acum il viseaza si sufera dupa el si ca viata lor nu a mai fost la fel dupa el. Ca nu si-au revenit! Ca inca sunt putin in depresie. Ca inca sufera. Ca ce a urmat au fost ghinioane.
Daca au o inteligenta spirituala mai mare iti vor spune sa fugi cat vezi cu ochii
Vezi cum vorbeste el despre fostele relatii. Noteaza-ti toate semnele de avertizare din comportamentul lui. Intreaba persoane in care ai incredere ce parere au despre el. 
Roaga-te lui Dumnezeu sa il indeparteze de la tine sau sa primesti un semn daca te simti confuza sau deja indragostita. Fluturii in stomac sunt un avertisment de pericol, nu de iubire. 

Am o pacienta care facuse ani de psihoterapie inainte de a intalni barbatul fermecator care s-a dovedit a fi un narcisist, guru de dezvoltare personala si spirituala, care avea, de fapt, un harem de victime. A realizat datorita Terapiei Bowen si informatiilor pe care i le-am dat si a reusit sa fuga in faza timpurie, inainte de pagube prea mari.

2. Informeaza-te. 
In primul rand trebuie sa stii ca esti o prada. Toate femeile sunt o prada. Asa a fost dintotdeauna
Dar e o diferenta intre o prada si o victima. Prada e informata, e vigilenta si precauta. Nu se pune in calea pradatorilor. Lupii sarmanti in piele de oaie stau la panda peste tot. De multe ori au mai multe victime in vizor. Deseori au personalitate maligna combinata: narcisist psihopat, sau narcisist sociopat, sau narcisist sociopat paranoic. Sunt deosebit de periculosi. Unii dintre ei sunt violatori sau criminali care doar nu au actionat inca. 

Chiar daca unul dintre narcisistii psihopati celebri cu canal de youtube HG Tudor spune ca desi cunosti semnele de avertizare in teorie, hipnoza (diabolica) pe care o exercita farmecul lor te face victima sigura, daca esti vigilenta si nu ai relatii intime cu ei, vei reusi sa scapi.  
Mai jos ai trei link-uri de documentare despre cum ii recunosti, si ce trebuie sa faci daca ai un narcisist in viata ta. 

3. Fa-ti un tratament cu Terapia Bowen. Cum spuneam, ridica valurile de hipnoza si ai sanse sa scapi din cursa periculoasa. 
In plus, iti vindeca bolile corpului, tulburarile psiho-emotionale, iti reface structurile energetice si te ajuta sa redevii tu insati, puternica si bucurandu-te de viata. Rapid si eficient inainte ca trauma sa continue sa produca efecte in tine. 

Cand am citit comentariile victimelor pe youtube cum le-a luat ani de zile sa se recupereze si unele inca se luptau cu depresia si anxietatea dupa zeci de ani, am simtit tristete si neputinta - as fi vrut sa le ajut pe toate. Pentru ca iti garantez ca Terapia Bowen produce vindecari radicale foarte rapid, foarte profund. Dar faptul ca victimele sufereau dupa ani de zile dovedeste ca acest tip de rau e un Rau care nu se poate vindeca cu ajutorul timpului, ci doar al lui Hristos, cel mai mare vindecator. Iar Terapia Bowen este un dar de la Dumnezeu, asa cum a spus si Tom Bowen. 


4. Cauta un psiholog bun profesionist, cu experienta in narcisisti si victimele narcisistilor. E absolut necesar sa nu fii singura in acest proces, ca sa nu cazi din nou in capcana. Un narcisist te poate urmari cu diverse strategii pentru a-ti pune din nou jugul sau se poate razbuna cand incerci sa scapi. Cel mai bine e totusi sa ai alaturi persoana care iti e de cel mai mult timp loiala, in al carei sfat ai incredere si care te cunoaste cel mai bine. 

Ce au patit pacientii si cunostintele mele.
In cele ce urmeaza iti voi descrie cateva consecinte ale relatiei cu o persoana narcisista ale cunostintelor si pacientilor mei femei si barbati. Intrucat narcisistii exercita un fel de magie neagra inconstienta asupra victimei in asa fel incat ea sa fie fascinata, anesteziata si in sindrom Stockholm, unele simptome se manifesta dupa iesirea din relatie, in primele faze ale eliberarii, altele in timpul relatiei:
1. depresie cronica & plans pana la epuizare
2. frigiditate
3. pierdere in greutate si cosmaruri
4. enurezis (pipi in pat) la copil
5. PAP 3 cu celule canceroase
6. tiroidita Hashimoto sau alte boli autoimune
7. pierderea sensului vietii si tentative de suicid
8. acceptarea de comportamente si deviatii sexuale umilitoare
9. ruina financiara (multi sunt intretinuti de femei)
10. alcoolism
11. epuizare extrema si anxietate generalizata
12. ticuri
13. infertilitate
14. endometrioza
15. boala obsesiv-compulsiva
16. palpitatii
17. AVC si moarte
18. automutilare
19. vinovatie excesiva cronica
20. rasturnarea valorilor si confuzie existentiala
21. gol interior, pierderea indentitatii proprii, desensibilizare si transformarea lor inselor in persoane controlatoare si abuzatoare (cu proprii copii sau alte persoane)
22. promiscuitate
23. decizii proaste in viata si autosabotaj
24. viol (dezvirginare prin viol de catre propriul iubit, viol de catre fostul sot, viol de catre coleg corporate, viol repetat de catre sot)
25. avort
26. dureri menstruale si ciclu neregulat
27. dureri la contact sexual
28. cancer
29. pavor nocturn (urlete in somn)
30. destabilizarea perceptiei de sine
31. in incercarea disperata de a se salva apeleaza la piata New Age care e plina de false terapii, false solutii si falsi vindecatori - o abordare care le pericliteaza si mai mult spiritul deja fragmentat.
32. deconectarea de la Dumnezeu, pierderea credintei si imbolnavire spirituala.


Semne dovedite de specialisti care atesta narcisimul si chiar diagnosticheaza psihopatii: 
1. Cascatul. Iti e somn si casti in preajma unei persoane. Daca casca si ea nu e nici un pericol. Asta dovedeste empatie inconstienta. 
Daca casca cu intarziere sau dupa multe cascaturi din partea ta e un narcisist, daca nu casca deloc e un psihopat. Daca casca cand tu ii vorbesti fugi! 
2. Are o gandire grandomana, rupta de realitate. Isi exagereaza realizarile ca sa primeasca laude sau esecurile ca sa fie salvat. 
3. Crede ca e o persoana speciala si trebuie sa se afle doar in preajma unor persoane speciale. 
4. Are nevoie de respect, admiratie si complimente si le pretinde chiar nemeritat.  
5. Poate fi din categoria narcisist grandios - de succes, puternic, carismatic, extrovertit, stralucit social. Sau unul din categoria narcisist vulnerabil, ascuns (covert narcissist) care e victima perpetua, nedreptatita si tradata, introvertit, anxios sau deprimat, anxios social, care are nevoie de ajutorul tau si cauta sa-ti starneaca mila sau vinovatie daca nu il salvezi.    
6. Profita de alti oameni sau chiar ii exploateaza. 
7. Ii lipseste empatia. Nu are mila pentru alti oameni. Poate sa planga si sa ii "pese" de persoane sau grupuri de oameni / animale / cauze cu care nu are nici o legatura (de exemplu, plange pentru ca dispar balene). Totodata poate privi imagini pline de cruzime sau horror si propriile tale lacrimi sau suferinte fara sa fie cu adevarat afectat. 
8. Niciodata nu asculta cu adevarat, la modul empatic: asculta fie ca sa gasesca puncte slabe celuilalt, fie ca sa gasesca resurse de exploatat, fie ca sa se puna pe sine in valoare. Altfel, nu sunt interesati, sunt plictisiti de oameni, dar mereu vigilenti si atenti la orice detaliu, ca orice predator. Oamenii pentru ei sunt surse de energie, bani, trasaturi de caracter pe care le copiaza si le alipesc la personalitatea lor, beneficii etc. Iti da silent treatment cand are chef. Adica te ignora si nu vorbeste cu tine, ca si cum nu ai exista. 
9. E o persoana invidioasa si care crede in paranoia ei ca toata lumea o invidiaza. 
10. Se poarta urat cu cei mai jos pe scara sociala sau cei care il servesc: chelneri, femei de serviciu, taximetristi etc. 
11. Isi face multe selfie si le posteaza pe social media. Daca sunt barbati care fac asta, fugi! Studiile arata ca sunt psihopati!
12. E o persoana fara valori, extrem de superficiala. Telul ei in viata e "sa dea bine". Aparentele conteaza. Imaginea. Fie sub forma de bani si bunastare materiala, fie sub forma de look si atractivitate. Cei care se lauda frecvent pe social media si in realitate cu mancarea din farfurie, concediul facut, masina, hainele sau look-ul se pot incadra la narcisisti. 
13. Nu pot sta singuri, linistiti, fara stimuli. Devin agitati si se plictisesc repede. Cauta repede resurse: oameni care sa ii admire sau sa le faca favoruri, complimente, sa le dea atentie.
14. Unii fac pe victimele mai ales la inceput. Ulterior, dupa ce au pus gheara lor malefica pe mintea si emotiile persoanei o destabilizeaza pana la nebunie alternand rolurile: ba e victima, ba e persecutor, ba e salvator.  
15. Fiind niste pradatori, observa tot. Mint si mereu au agende ascunse. Daca ii prinzi cu minciuna iti vor spune ca nu au zis niciodata lucrul de care ii acuzi, lasandu-te in confuzie si indoiala de sine. Asta se numeste gaslight. Cu orice ii prinzi au o dubla strategie: 1. sa iasa basma curata, dand tot timpul vina pe tine, pe altii, pe soarta etc. si 2. pun la bataie toate strategiile pentru a recastiga controlul asupra ta mai slabindu-ti inca putin increderea in tine, mai furand inca un pic de putere. Daca ii confrunti se victimizeaza sau se infurie, eventual isi cer scuze de forma si o iau de la capat. Nu fac nici o schimbare cu adevarat.
Dupa un conflict se comporta ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic, totul e bine. 
16. Iti vor critica toti prietenii si persoanele apropiate urmarind sa te izoleze de ei, ca sa aiba control deplin asupra ta. 
17. In relatii intime: farmeca, domina, controleaza, servesc una calda, una rece. Ba te impodobeste cu complimente, ba te critica in asa fel incat sa te faca sa te indoiesti de tine. Iti servesc "gaslight", fiind capabili prin jocurile perverse mentale sa innebuneasca o persoana. Daca ii ameninti ca ii parasesti isi schimba imediat comportamentul. Pe moment. 

18. Au deseori o privire goala, fara expresie, fara viata, de zombie. Initial par extrem de siguri pe ei, dar in timp, iti dai seama ca sunt doar cruzi, reci si distanti. De multe ori se hoalba (vezi cazul lui Elizabeth Holmes) fara sa clipeasca. Psihopatii s-a dovedit ca clipesc mai rar decat alti oameni. 
19. Narcisistii pica urmatoarele teste: empatia (nu o au, dar o pot mima), timpul (in timp isi dau arama pe fata, dar pentru victime e de cele mai multe ori prea tarziu) si critica (o practica din plin, direct sau la modul pasiv-agresiv, dar nu suporta sa fie criticati).  

In concluzie, cand simti ca ceva te face sa nu fii tu insati in preajma unui om, sa te falsifici, sa vrei sa-i fii pe plac, sa-l ajuti, sa-l "salvezi", sa-i expui cele mai intime secrete, sa te justifici, sa ii justifici lui si sa-i gasesti scuze pentru atitudini, cuvinte si comportamente care te fac sa te simti aiurea, sa te aperi, sa simti ca nu esti destul, ca vrei sa te imbunatatesti, sa devii confuza, nesigura, obosita, cu ceata mentala - ia-o ca pe un sanatos semnal de alarma. 
Deja in campul tau energetic si mental se tes firele nevazute ale capcanei tale. 
Deja te intoxici cu frecventele lui joase. Fiindca se camufleaza atat de bine initial, incat pana si specialistii in narcisism pot fi pacaliti, uita-te la tine! Compara-te cu cea care erai tu de obicei, inainte sa il cunosti. 
E ca la cei intoxicati cu monoxid de carbon: nu simt nimic, mor incet de la un gaz invizibil, fara miros. 

De la prima intalnire la sclavia cronica alaturi de o bestie

La inceput narcisistul te scaneaza si te testeaza. Vrea sa vada daca esti o posibila victima. Fie vor spune sau vor face un gest in afara bunului simt si normalitatii ca sa iti vada reactia, (gen un compliment care e de fapt o insulta, scrie mesaje sau sta pe telefon, se uita dupa alte femei, vorbeste despre foste relatii intime etc), fie vor fi foarte insistenti in a extrage informatii de la tine, mai ales pe cele pe care refuzi sa le dai. Vor fi fermecatori, sexy, increzatori, foarte atragatori, plini de umor, cuceritori si/sau vulnerabili, "suflete mari", "bune, profunde, neintelese si nedreptatite". 
Fii atenta la corpul tau, la ce simti. Increde-te in ce simti tu, nu in ce vrea el. Aproape toate victimele narcisistilor pe care le cunosc au simtit ca ceva nu e in regula. Intreaba-te: 90% din barbati ar spune asta? Ar face asta la prima intalnire? 
Asa incepe vanatoarea. 

Specialistii spun ca atat de insistenti sunt in ceea ce vor incat daca ii refuzi ferm si autentic (nu din cochetarie) cu ceva la o prima intalnire, atunci cand insista sa obtina (o informatie, un secret, un pupic etc), narcisistul va alege 2 feluri de strategii: 
fie nu iti va mai cere niciodata o a doua intalnire si se va indrepta spre alta victima, fie va disparea strategic de pe radar. Ghosting. Te va ignora ore sau zile sau daca il contactezi tu te va trata cu lipsa de interes si nu va dori sa va revedeti, va gasi tot felul de scuze punandu-te in vesnica dilema: "Cu ce am gresit? Ne-am simtit asa de bine. Clar exista o conexiune intre noi. De ce nu mai da nici un semn?". Pentru ca apoi bum! Reapare ca si cum ignorarea ta nici nu ar fi existat, si acum e sigur ca va obtine ce va vrea, pentru ca vei fi mai docila la insistentele lui, la incalcarea limitelor tale.  
Asa incepe manipularea care te transforma intr-o tinta. 

La urmatoarele intalniri te invaluie cu o atentie excesiva, daruri, complimente, love bombing, intrebari despre tine si viata ta si vrea sa petreaca cat mai mult timp cu tine. Te va face dependenta de glumele lui, de atentia lui, de sarmul lui.  
Asa incepe intoxicarea

Iti da senzatia ca sunteti suflete-pereche, ca il cunosti parca dintotdeauna, "din alte vieti", ca iti e familiar, ca rezonati perfect, ca e jumatatea ta, ca e ce ai asteptat de atata timp, ca e prea bun ca sa fie adevarat. 
Asa incepe cucerirea.

Incearca sa iei distanta si sa impui ritmul tau si limitele tale si vei vedea ca nu ti le va respecta. Vrea sa va vedeti si sa vorbiti cand vrea el si cat vrea el, despre ce vrea el, indiferent ca ai altceva de facut, ca esti indisponibila sau obosita.
Asa incepe cotropirea

Incerca sa ii ascunzi secrete, vulnerabilitati si parti din viata ta si vei vedea ca va poza in cel mai intelegator si empatic confident si nu se va lasa pana nu ii spui tot. Cele bune, cele rele si cele urate. El are nevoie de vulnerabilitatile tale pentru ca le va transforma ulterior in armele pentru propria ta distrugere. 
Asa incepe controlul

Incearca sa il refuzi cu ceva si va insista pana va obtine, facandu-te sa te simti aiurea pentru refuzul sau rezerva ta. El nu accepta "nu"-uri. Nu accepta un refuz. Nu accepta limite si granite. 
Asa incepe preluarea puterii asupra ta. 

Incearca sa ii spui in mod sincer cand te deranjeaza ceva la el si ii vei vedea reactiile. Reactii de care te va face tot pe tine sau pe altii vinovata. Iti va smulge mila si dorinta de a-l intelege si a-l ajuta acolo unde nu il intelege si nu il ajuta nimeni.  
Asa incepe tirania

Vrei sa te vezi cu familia sau prietenii? Va incerca sa te faca sa nu. "Credeam ca avem ceva mai special. Dar se pare ca tu nu vrei sa te vezi cu mine, vrei cu prietenii". 
Ceva ti se pare in neregula? Incearca sa ii expui indoielile tale in ce il priveste si sa il prezinti si altora si vei vedea ca iti prezinta o alta perspectiva asupra apropiatilor tai, "ceva ce tu nu ai vazut", "adevarata lor fata". Va critica ceva la ei "cu cele mai bune intentii". Iar el isi va prezenta lor cea mai fermecatoare sau inocenta masca. 
Asa incepe izolarea ta si dezbinarea

Incearca sa scapi si va strange latul cu sarm, gaslight, devalorizare, blame shifting (tu, victima esti de vina) si santaj emotional pana te vei indoi de tine si de propria perceptie si ii vei mai acorda o sansa. Din nou si din nou. 
Asa incepe sclavia si pierderea identitatii tale si a cine esti tu cu adevarat. 

Intra intr-o relatie intima cu el si te vei gaza cu demonii lui.
Asa incepe moartea sufletului si lumina din tine se va preface in intuneric, cum scrie in Biblie.  

Resurse care te vor ajuta sa identifici narcisistii sau sa te imputernicesti pentru a parasi relatia cu ei in regim strict de "no contact":

Iata link-urile, da click pe ele:




 
Filme: Pe aripile vantului, Gaslight, Luna amara, Diavolul se imbraca de la Prada, Escrocul de pe Tinder, American psycho, Matilda, Scarface, Seinfield, In pat cu dusmanul, Rain man  etc.

Desene animate care contin personaje cu personalitati deviante: Frozen, Frumoasa si bestia, Winnie the pooh, Alba ca zapada, Malificent, Lion King, Cartea junglei, Alice in tara minunilor, Bugs Bunny, Peter Pan, Pisicile aristocrate, Mica sirena, 101 dalmatieni. 

Despre narcisistii de acum s-a scris acum peste 2000 de ani: 

"1. Si acesta sa stii ca, in zilele din urma vor fi vremuri grele;
2. Ca vor fi oameni iubitori de sine, iubitori de arginti, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultumitori, fara cucernicie;
3. Lipsiti de dragoste, neinduplecati, clevetitori, neinfranati, cruzi, neiubitori de bine,
4. Tradatori, necuviinciosi, ingamfati, iubitori de desfatari mai mult decat iubitori de Dumnezeu,
5. Avand infatisarea adevaratei credinte, dar tagaduind puterea ei. Departeaza-te de acestia. 
6. Caci dintre acestia sunt cei ce se vara prin case si robesc femeiusti impovarate de pacate si purtate de multe feluri de pofte, 
7. Mereu invatand si neputand niciodata sa ajunga la cunoasterea adevarului." 

Biblia, 2 Timotei capitolul 3