Cum actioneaza Terapia Bowen ca un diagnostician? Cum s-au descoperit boli latente si cancere in faze incipiente?

 Creierul nostru este cel mai precis diagnostician, daca este in echilibru si perfect functional. Dar la cine este asa? 

Ai auzit de oameni care au murit desi aveau analizele bune? 
Ai auzit de oameni carora nu li se putea pune un diagnostic sau care erau tratati pentru un diagnostic presupus, fara succes?

Scoala veche de medicina diagnostica holistic un pacient dupa multe semnale (facies, miros corporal, simptome tipice si atipice). Cunosc cazul unui medic care a salvat o fetita diagnosticand-o cu paraziti, desi avea convulsii epileptice. Un medic modern ar fi tratat-o imediat pentru epilepsie. 

La mine in cabinet, daca o afectiune nu se vindeca desi am facut tot ceea ce era necesar, toate procedurile Bowen posibile, eu trimit pacientul la analiza specifica si investigatii suplimentare. De multe ori corpul semnalizeaza probleme latente, tacute, pe care pacientul nici nu stia ca le are. 

Astfel multi oameni s-au salvat. Iata cateva exemple:
  • femeie cu durere de spate care migra inghinal si pe picior in fata, tratata cu antiinflamatoare. Diagnostic in urma procedurilor Bowen si reinvestigarii medicale cerute de mine - cancer de colon faza incipienta. Daca nu ar fi facut Bowen ar fi fost tratata in continuare cu antiinflamatoare tari si cancerul ar fi avansat; 
  • barbat cu febra dupa prima sedinta Bowen. Corpul l-a alarmat de o epididimita, infectie testiculara, care se dezvolta tacut de mult timp. 
  • femeie psiholog cu balonari si indigestii care nu s-au rezolvat rapid, asa cum trebuia cu Bowen, trimisa la investigatii a rezultat un cancer de stomac incipient; 
  • barbat cu durere la testicul care a aparut dupa primele sedinte Bowen si nu trecea - infectie veche la prostata; 
  • femeie cu dureri de spate care nu treceau - endometrioza severa;
  • anemie cronica fara raspuns la suplimentare de fier. Am cerut sa faca analiza de B12. Rezultat? Lipsa de vitamina B 12, cu rezerve scazute, fiind pericol de afectare neuronala ireversibila;
  • amorteli membre, tratate cu calciu si magneziu - de asemenea, am cerut sa faca analiza si s-a confirmat lipsa de vitamina B 12, cu rezerve scazute, fiind pericol de afectare neuronala ireversibila; 
  • barbat cu diaree cu sange - am trimis dupa prima sedinta pacientul la investigatii - cancer de colon;
  • copii cu cearcane, dureri de burta, bruxism, agitatie, somn alterat, lipsa pofta de mancare, uneori probleme in crestere - paraziti. I-am indrumat spre tratament antiparazitar natural si impreuna cu cateva sedinte Bowen s-au schimbat radical, iar parintii au confirmat uneori eliminari de paraziti. Majoritatea copiilor sunt infestati parazitar, iar testele coproparazitologice ies repetat fals negative. Poti citi mai multe despre copii si paraziti aici.
Terapia Bowen nu isi doreste sa inlocuiasca diagnosticul medical. Dar sub impulsurile Bowen organismul trage semnale de alarma mult mai precise usurand calea catre un diagnostic medical de precizie.