De ce ne imbolnavim: lipsa de autenticitate, modificari ale creierului, somnul, cafeaua si deshidratarea

Acest articol a impactat multe persoane. 
Aproape toti pacientii mei au renuntat la cafea, au grija de somnul lor si au inteles pericolul dependentelor. O parte dintre ei au inteles ca supravietuirea in zilele noastre depinde de reluarea legaturii cu sufletul si a sufletului cu Dumnezeu. Iar antena pentru acesta comunicare este un creier sanatos. 
In timpul sedintelor de terapie Bowen se produce nu doar vindecarea fizica, ci si a creierului - o mai mare claritate a fiintei, a ce e bun si ce e rau, o eliberare. 
Citeste-l incet, cu rabdare, ca sa beneficiezi de toata cunoasterea transmisa. 


Poti fi 100% sigur/a ca in acest moment esti un om sanatos, cu o imunitate zdravana si nici o boala grava nu se dezvolta tacuta in tine?

Stiai ca doar 1-7% din boli sunt genetice si restul sunt provocate de stilul de viata? Perpetuand ideea ca bolile grave sunt genetice, se perpetueaza iresponsabilitatea si resemnarea.

Pentru a afla ce este boala, sa vedem ce spune Organizatia Mondiala a Sanatatii ca este sanatatea:
„Sănătatea reprezintă o stare de bine completă, fizică, psihică și socială, și nu reprezintă doar absența unei boli sau a unei infirmități”.

Dr. Julian Johnson spunea:"In lume exista o singura boala: anemia spirituala".
Haideti sa vedem daca avea dreptate. Depresia, anxietatea si numarul de boli psihice este in crestere rapida si cuprinde inclusiv copiii.

Omul fiind o fiinta complexa, cu multe dimensiuni: fizica, emotionala, psihica, spirituala, electrica, electromagnetica si informationala, are si un mecanism de aparare si de autovindecare. Ce incetineste sau blocheaza complet acest mecanism?
Iata factorii care actioneaza cel mai puternic:

1. Lipsa de autenticitate
Mimam ca suntem altcineva decat cine suntem cu adevarat. 
Lipsa de autenticitate deriva din anestezierea si neascultarea vocii noastre interioare, a intuitiei, cea care face legatura subtila intre noi si Supraconstient, intre noi si sufletul nostru, intre sufletul nostru si Dumnezeu. Societatea moderna este o societate mimetica tintita spre anularea individualitatii. Toti ca unul. Copy-paste.

In acest lant vicios respingerea lui Dumnezeu inchide practic canalul spre autenticitate, omul devenind sclavul unor programe si forte deloc binevoitoare. 
Crede ca e liber, dar e o marioneta. Cum spunea marele filozof Soren Kierkegaard: "Contrariul pacatului nu e virtutea, contrariul pacatului e libertatea". 

Umanitatea merge orbeste cu valul schimbarii. Al confortului, placerii imediate, egoismului si consumerismului. Dar placerea nu e fericire. Iar egoismul blocheaza energia vitala. 

Legile naturii nu se schimba. Ritmul circadian nu se schimba, iar cei care il pacalesc cronic ajung la boala si moarte prematura. 
Legile lui Dumnezeu sunt imuabile, de asemenea nu se schimba. 
Legile spirituale nu se schimba, iar cei care le ignora ajung la boala psihica, accidente, necazuri mari si boli incurabile.

Studiile pe liberul arbitru au aratat ca exista doar doua alegeri posibile ale omului: intre voia lui (limitata si programata) si intre impulsul divin, intotdeauna benefic pe termen lung si cuprinzand anvergura tuturor planurilor existentei.
 
Exista aparate de bio-feedback (folosite intai in militar inainte de a fi folosite in medical) care masoara parametrii vibrationali si informationali ai persoanei pe o scala unde respingerea lui Dumnezeu e cauza celorlalte probleme: stres, boala psihica, disfunctiile organelor (organ failure) si moarte.

Majoritatea pacientilor mei, inclusiv adolescenti si tineri au cel putin o boala psihica. Tot mai multe retete sunt psihiatrice. Depresia si cancerul sunt in crestere progresiva. Si astea se petrec abia din ultimii 10-15 ani. 

Oamenii au pierdut legatura cu Dumnezeu, pierzand astfel legatura cu ei insisi, cu nucleul lor intim. Astfel iau decizii gresite si duc vieti false care ii imbolnavesc. 

Ce cuprind aceste vieti false, aliniate la toate capcanele promovate de societate: consum de cofeina (cafea, cola), consum de ecrane, de platforme pentru adulti, zahar, obezitate, sedentarism, droguri, alcool, tutun, inhalante tip vape,  nopti nedormite, social media, relatii sociale virtuale, exces de placeri care bombardeaza si apoi epuizeaza creierul cu dopamina. 
Toate acestea produc modificari ale creierului. Brain damage. Poti aprofunda aceste informatii urmarind lucrarile Dr. Daniel Amen - cel mai mare specialist in scanarea creierului cu peste 250.000 de creiere scanate. 
Aceste modificari creeaza irascibilitate, anxietate, depresie, agresivitate, confuzie, compulsii, insomnie, lipsa de focus, lipsa de echilibru, lipsa de stare de bine, incapacitatea de a sta linistit in pace si tihna cu tine insuti. 






Toate aceste creiere bolnave au redus liberul arbitru, generand decizii si alegeri din ce in ce mai distructive. 
Alte cauze ale unor creiere cu functionare alterata sunt loviturile la cap (chiar si usoare), stresul cronic, traumele emotionale datorate abuzatorilor narcisisti, anesteziile generale, turele de noapte si adormirea dupa ora 22, poluarea informationala, smogul electromagnetic, expunerea la mucegai, ce a consumat mama in timpul sarcinii. 

2. Somnul 


Noi avem un bioritm. Un ritm circadian. Asta inseamna ca anumite organe lucreaza intens sau se odihnesc in intervale foarte precise. Acest bioritm nu poate fi pacalit sau schimbat. Asta se vede foarte clar la cei care zboara mai multe fuse orare. Oricat dorm cand ajung la destinatie, isi revin abia in cateva zile.

Incalcarea repetata a acestui ceas interior duce in cele din urma la boala, mai repede si mai radical decat dieta si lipsa de miscare la un loc. Ceasul interior ne spune ca intre orele 22 si 5 este esential sa dormim pentru a avea reglate: suprarenalele, tiroida, sistemul nervos si creierul, sistemul imunitar, vezica biliara, ficatul, si plamanii. Adica functiile esentiale pentru viata. Serotonina, hormonul fericirii se secreta intre 21 si 23

In camera de dormit nu e bine sa existe televizor, aparate electronice, telefon mobil, wifi si nici unde apropiate ale acestora. Pentru trezire e recomandat ceasul desteptator, telefoanele & Wi-fi inchise. 

Utilizarea ecranelor dupa apusul soarelui afecteaza secretia de melatonina si hormon de crestere. Asta inseamna imbatranire mai rapida si boala la adulti, crestere si dezvoltare slaba la copii. Influenteaza de asemenea, cantitatea hormonului vasopresina - hormonul fidelitatii si monogamiei la barbati.

Temperatura ideala pentru cap este de 17-19 grade si, pentru secretia de melatonina, este obligatoriu sa fie perfect intuneric. S-a dovedit ca un led pus in spatele genunchiului (deci pleoapele persoanelor erau in intuneric complet) altera ritmul circadian si secretia de melatonina.

Ceasul desteptator trebuie pus sa sune la un multiplu de 90 de minute fata de ora de culcare. Adica: daca ne culcam la ora 22 ne putem trezi fara a fi afectati la 4, la 5,30, la 7 sau la 8,30. Nu intre. Creierul, in cadrul unui ciclu de somn trece pe diferite unde cerebrale si este daunator sa ne trezim atunci cand creierul este in undele delta si theta, de somn profund.
Ideala este trezirea fara alarma. O persoana sanatoasa se trezeste spontan, odihnita la 5-6 dimineata. In special la copii este daunator sa nu isi ia doza necesara de somn si sa fie treziti fortat (pentru scoala, gradinita).

Igiena somnului este esentiala. S-au facut studii care au aratat ca doar o noapte pierduta de un adult sanatos creste riscul de Alzheimer. Articolul cu studiile aici.

Privarea de somn decone
cteaza creierul de corp. Persoana are busola emotionala defecta si nu mai citeste corect oamenii. Nu mai face diferenta intre un criminal si o persoana prietenoasa. O astfel de persoana nu isi da seama de suferinta celorlalti.  

Secretia de serotonina - hormonul fericirii este afectata daca nu dormim intre orele 22 si 24. 
Curatarea de celule canceroase, de virusi si bacterii nocive se face daca la miezul noptii suntem deja in somnul profund. De aceea, medicii si personalul medical care face garzi au cea mai mica speranta de viata. Ei si orice persoana care are ture de noapte e de folos sa inteleaga riscul la care se se supune.
De aceea, Terapia Bowen, resetand toate sistemele inlatura acest risc la persoanele care fac preventiv cateva sedinte.

3. Cafeaua & cafeina
Cafeaua este cea mai consumata otrava.
Iata ce face: mareste secretia de cortizol, hormonul de reglaj al stresului. Studiu stiintific complet aici. 

Ce face cortizolul crescut? Duce la epuizarea suprarenalelor, la depresie , oboseală, alergii, probleme ale tiroidei, probleme sexuale, libido scazut, sistem imunitar slabit,  cortizol crescut, obezitate (îndeosebi obezitate abdominală), dureri de spate, concentrare scăzută , acnee,  probleme de memorie, insomnie, iritabilitate, păr pe față sau chelire la femei, anormalități menstruale, dereglări ale nivelului de zahăr din sânge, hiperglicemie,  densitate minerală osoasă scăzută, hipertensiune si hipotensiune arterială, umflături la nivelul mâinilor și picioarelor, slăbiciune la nivelul brațelor și picioarelor (cauzată de scăderea masei musculare), piele subțire, vindecare dificilă a rănilor, învinețire ușoară.
Cortizolul in exces pune organismul pe modul primitiv de supravietuire, pe "lupta sau fugi", de aceea: se reduce mult detoxifierea, diviziunea si hranirea celulara, scade inteligenta si functiile cerebrale superioare. 
Cei care au studiat si au scris literatura de specialitate despre cafea arata cum consumatorii de cafea, nu iau cele mai bune decizii si acceseaza doar functiile mentale inferioare. Este activata doar partea limbica a creierului - cea mai primitiva, care determina interese si comportamente ce se refera doar la sex, reproducere, mancare si adapost, achizitia compulsiva de bunuri si siguranta personala. 

"Ma doare capul si nu merg la baie daca nu beau cafea":
- cei care intrerup cafeaua au dureri de cap deoarece cortizolul crescut intretinut de cofeina nu favorizeaza eliminarea toxinelor, ci acumularea lor. Astfel, cand corpul nu mai este alimentat cu cofeina incepe detoxifierea de toxinele acumulate in timp. 
- este o otrava - de aceea, creierul ordona imediat eliminarea scaunului - o reactie normala la ingerarea oricaror otravuri. Femeile constipate care se bazeaza pe aceeasta reactie metabolica pentru a merge la baie, sunt expuse unui blocaj digestiv cronic si agravarilor, inclusiv de tip cancerigen. 
- deshidrateaza profund inclusiv organele si fascia  (cel mai important tesut din corp - cel pe care lucreaza impulsurile Bowen). Despre fascia cel mai important tesut din corp aici.
- imbatraneste rapid impiedicand sinteza colagenului. Asta duce la imbatranire prematura avansata, inclusiv a pielii si organelor. Studiul clinic aici.
- la femei duce la lasarea sanilor, din cauza deshidratarii si distrugerii colagenului - foarte important in elasticitatea sanilor si a pielii fetei.
- inhiba sinetza ADN. Studiu clinic aici.
- irita stomacul si intestinele
- inhiba sinteza unor substante esentiale pentru viata, sanatate si starea de bine, enzime, neurotransmitatori, vitamine, minerale
- impiedica absorbtia fierului
- acidifica
- scoate vitamine si minerale esentiale din corp
- epuizeaza sistemul endocrin pentru ca creierul si glandele endocrine depun eforturi foarte mari pentru a contrabalansa efectul cafeinei. Acest lucru se numeste toleranta la cafeina;
- altereaza ritmul circadian de care am vorbit mai sus si capacitatea creierului de a genera undele de somn profund delta si theta;
- afecteaza pancreasul si splina, da o explozie de insulina si este prima care trebuie exclusa la diabetici sau prediabetici;
- afecteaza ficatul - cel mai puternic organ capabil sa lupte cu bolile grave;
- ceasca de cafea nu contine energie. Nu este o centrala nucleara, ca sa produca asa ceva. Senzatia de energizare este data de puternica reactie metabolica care mareste secretia de cortizol si de secatuirea rezervelor de energie stocate de organism pentru cazurile de urgenta (boli grave sau accidente, situatii de viata si de moarte);
- este extrem de daunatoare pentru sistemul nervos. Este suficient sa beti o cafea pe stomacul gol dupa o pauza mai lunga. Veti observa cum va tremura mainile ca si la cei bolnavi de Parkinson;
- la imagistica creierului consumatorilor de cafea se vede aceeasi degradare a creierului ca si la bolnavii de Parkinson, alcoolici, utilizatorii de canabis sau fumatori, afectand in special lobul prefrontal al inteligentei superioare, aceasta ducand la decizii proaste, incapacitatea de a invata din greseli si depresie;
- nu contine antioxidanti, decat cafeaua verde, proaspata. Cine bea asa ceva? Cafeaua prajita, adica cea obisnuita are nevoie de antioxidanti pentru a contracara grasimea nociva, oxidata sau chiar ranceda rezultata in urma prajirii;
- duce la desensibilizare, la anestezie emotionala;
- creste anxietatea
- pe femei le masculinizeaza, infuzand un comportament agresiv, bazat pe actiune, tipic masculin
- creeaza dependenta datorita schimbarilor majore pe care trebuie sa le faca creierul si glandele lui, impreuna cu tot sistemul endocrin si nervos, pentru a se adapta la efectele ei distructive. Acesta e toleranta la cafeina. Efectele nocive ale cafelei mai dureaza inca 3 saptamani de la ultimul consum.
Atentie cafeina si cofeina contin si alte produse din categoria bauturi carbogazoase, ceaiuri energizante. 

Cafeaua coboara frecventa. Sfintii parinti sfatuiau sa nu bei bautura neagra. Ei bine iata ca stiinta confirma. Cafeaua scade frecventa vibrationala a campului (aurei) electromagnetic uman. 

Iar in timpul somnului, creierul nu mai intra pe undele delta si theta, care sunt undele necesare ca sufletul sa se conecteze la Dumnezeu si sa se regenereze, iar corpul sa se vindece. Iar in timpul starii de veghe nu mai intra pe undele Gamma cele are receptiei intuitive si inteligentei superioare, generand probleme mentale, de concentrare si invatare. Cei care dau copiilor si tinerilor produse cu cofeina sa se astepte la mediocritate. Ei nu isi vor atinge niciodata potentialul. 

4. Deshidratarea 
Nu trebuie sa bei 2 litri de "lichide" pe zi, ca in reclama. 
Organismul are nevoie de 1 litru de apa la fiecare 20 - 25 kg / corp. 
Fara apa nu functioneaza creierul, nu se oxigeneaza celulele, nu se elimina toxinele, se dehidrateaza organele, pielea, tendoanele, discurile dintre vertebre (care apoi declanseaza herniile de disc). 

Vezi care este misteriosul tesut aflat in tot corpul care se imbolnaveste primul si de la care pornesc toate bolile in articolul: imunitatea si fazele bolilor.

Tu ce alegi pentru tine? O viata lunga, fericita si sanatoasa sau ramolire, stres cronic, decizii proaste, boala si dementa? 
Cabinetul Terapia Bowen Oana Haragus, nu doar iti ureaza la multi ani. Ti si ofera! 
Alege sa fii cea mai buna varianta a ta! Iar daca nu, intreaba-te: "oare fac alegeri cu un creier perfect sanatos?"