De unde vine stresul, anxietatea si depresia? De ce nu se pot rezolva prin psihoterapii?

 Stresul, anxietatea si depresia

Oamenii fac coada la cabinetele psihologice incercand cu disperare sa-si rezolve probleme care nu se pot rezolva prin vorbe sau atitudini. 

De ce?
Pentru a vindeca o afectiune trebuie sa o intelegi si sa mergi in profunzimea ei, la cauza. Tinerii de acum au fost mult mai putin traumatizati sau abuzati decat parintii si bunicii lor si, totusi pe vremea parintilor si bunicilor cuvinte si afectiuni ca "stres"si "anxietate",  nici macar nu existau. 
Practica medicala atribuie tulburarile emotionale exclusiv mintii umane. 
Psihologia si psihanaliza se dovedesc o pierdere uriasa de timp si bani pentru ca nu rezolva nimic definitiv, profund sau de durata. 
Cu toate ca termenul psihologie vine de la psyche = suflet si logos = stiinta, psihologia a exclus sufletul din ecuatia terapeutica. Pentru ca sufletul este ceva ce lumea moderna nu suporta si il exclude, mutilandu-l. 
Pentru ca sufletul este creatia si expresia lui Dumnezeu. Iar Dumnezeu a devenit periculos pentru cei care doresc distrugerea fiintei umane. 

Stii cum americanii si mai nou, romanii se duc luni sau ani in sir la psiholog? Si totusi 1 din 5 americani este pe tratament psihiatric. Pai nu e de bun simt intrebarea: daca trebuie sa mergi non stop inseamna ca nu are efect? Ca e ineficienta? 
Pentru ca omul fie echilibrat si optimizat are nevoie de rezerva cerebrala si de energie vitala nealterata. Omul modern nu le are pe niciuna. Are creierul vatamat de dependente si pierderi masive de energie vitala, care scurteaza viata si produc boli.  

Se face mare tam tam de psihoterapii si dezvoltare personala, dar e ca si cum incerci sa optimizezi un soft pe un hard stricat. 
Iata mecanismul emotiei: 

1. Emotiile sunt declansate de contactul senzorial (prin cele 5 simturi) cu lumea de afara. Deci reactia emotionala este in prima faza o functie fiziologica a sistemului nervos si nu un proces psihologic

2. Pentru scurt timp in urmatoarea etapa intra in scena psihologia: ce tip de emotie atasezi reactiei cu mintea. Atat. 

3. Apoi emotia paraseste mintea si intra in sistemul energetic al omului, provocand modificari ale imunitatii, somnului, comportamentului, glandelor si organelor, creierului. 

4. Emotiile exagerate sau repetitive dezechilibreaza cronic intreg organismul, producand un cerc vicios.
Un creier in suferinta genereaza noi dependente si comportamente auto-distructive. 
Un organism cu energii toxice si blocate, produce emotii bulversante. 
Un ficat dezechilibrat produce manie si anxietatea slabeste palmanii si digestia, slabind organismul. Persoanele cu o energie slaba a inimii sunt predispuse la tristete si pesimism. Si asa mai departe. 

Starea psihica e interconectata cu memoria celulara si cu sanatatea intregului organism. Si are ca si cauza epuizarea rezervei cerebrale, modificari ale functionarii creierului si scurgerea de energie vitala. 
Specialistii creierului prin scanari SPECT au vazut modificari grave in creier datorate: tutunului, inhalantelor de tip Vape, alcoolului (chiar si consumat ocazional), loviturilor la cap (chiar si minore), cafeinei si cofeinei, anesteziei generale, consumului de droguri, pornografie, social media, internet, traumelor emotionale cauzate de abuzatori narcisisti, obezitatii, insomniei si somnului alterat, pierderii de nopti, expunerii la radiatie si mucegai,  apneei, folosirii de medicamente puternice, deshidratarii, fluctuatiilor glicemice si dependentelor de orice fel. 
Ai inteles asadar. 
Poti sa alegi sa stai pe canapeaua psihologului si sa vorbesti in timp ce organele, creierul si celulele tale se tot imbolnavesc pana clacheaza. Pentru ceea ce nu se vindeca, se agraveaza! De aceea bolile cu cea mai mare rata de crestere sunt dementa, cancerul si bolile psihice.

Cum faci sa functioneze soft-ul pe un hard stricat? Vorbind despre el? Nu functioneaza!
E nevoie de o resetare a intregului tau organism. Pentru aceasta poti sa apelezi la un terapeut Bowen cu expertiza sau la alta terapie de acelasi calibru care iti repara creierul, organele si memoria celulara, in timp ce anxietatea, stresul si depresia se evapora.
Vrei un test? 
Intreaba-ti psihologul sau psihiatrul care sunt puterile sufletesti ale omului? Nu va sti sa-ti raspunda! Daca nu stie antropologic vorbind care e prima putere, cea de la care pornesc toate cele bune, cum oare sa te poate vindeca? Cum sa te aduca la maximul tau? 
Cum te poate vindeca cineva care nu cunoaste alcatuirea fiintei umane: trup, suflet si duh? Sau esenta, energie si spirit cum spune medicina traditionala chineza care tine oamenii sanatosi pana la 100 de ani? 

Un terapeut profesionist porneste cu baza, cu palpabilul, cu vizibilul, cu realizabilul. Nu cu subconstientul, nu cu emotiile blocate sau reprimate.
 
Stiai ca schizofrenia si violenta cronica e tratata cu 80% succes cu megadoze de acid nicotinic? 
Nu foloseste la absolut nimic sa scormonesti intr-un subconstient. Subconstientul e un arhivar al unor butoane, al unor triggeri. 
Un om sanatos, echilibrat, conectat la intuitie, la  inteligenta suprema a lui Dumnezeu pur si simplu alege oameni si situatii care nu ii mai activeaza butoanele. Iar daca accidental se intampla, forta lui vitala nealterata si rezerva cerebrala disipeaza acea energie si emotie toxica si el se deconecteaza de la acea persoana sau situatie fara vatamari. 

Persoanele cu pierdere de energie vitala si creier bolnav au liberul arbitru cu mult redus. 
Daca pana acum nu esti bine, inseamna ca ai facut alegeri proaste din cauzele de mai sus. 

Dar nu e nimic pierdut! Avem o capacitate uimitoare de a ne regenera. Profita de sansa terapiei Bowen originale! Sunt aici sa am grija de tine!
Vino sa iti apas butoanele care te vindeca!
Suna-ma pentru o programare!