Stresul, anxietatea si depresia
Oamenii fac coada la cabinetele psihologice incercand cu disperare sa-si rezolve probleme care nu se pot rezolva prin vorbe sau atitudini.
Pentru a vindeca o afectiune trebuie sa o intelegi si sa mergi in profunzimea ei, la cauza. Tinerii de acum au fost mult mai putin traumatizati sau abuzati decat parintii si bunicii lor si, totusi pe vremea parintilor si bunicilor cuvinte si afectiuni ca "stres" si "anxietate" nici macar nu existau.
Practica medicala atribuie tulburarile emotionale exclusiv mintii umane. Psihologia si psihanaliza se dovedeste o pierdere uriasa de timp si bani pentru ca nu rezolva nimic definitiv sau de durata.
Stii cum americanii si mai nou, romanii se duc luni sau ani in sir la psiholog? Pai nu e de bun simt intrebarea: daca trebuie sa mergi non stop inseamna ca nu are efect? Ca e ineficienta?
1. Emotiile sunt declansate de contactul senzorial (prin cele 5 simturi) cu lumea de afara. Deci reactia emotionala este in prima faza o functie fiziologica a sistemului nervos si nu un proces psihologic.
2. Pentru scurt timp in urmatoarea etapa intra in scena psihologia: ce tip de emotie atasezi reactiei cu mintea. Atat.
3. Apoi emotia paraseste mintea si intra in sistemul energetic al omului, provocand modificari ale imunitatii, somnului, comportamentului, glandelor si organelor, creierului.
4. Emotiile exagerate sau repetitive dezechilibreaza cronic intreg organismul, producand un cerc vicios. Un organism cu energii toxice si blocate, produce emotii bulversante.
Un ficat dezechilibrat produce manie si anxietatea slabeste palmanii si digestia, slabind organismul. Persoanele cu o energie slaba a inimii sunt predispuse la tristete si pesimism. Si asa mai departe.
Ai inteles acum?
Poti sa alegi sa stai pe canapeaua psihologului si sa vorbesti in timp ce organele si celulele tale se tot imbolnavesc pana clacheaza.
Sau sa apelezi la un terapeut Bowen bun sau alta terapie energetica de acelasi calibru care iti repara organele in timp ce anxietatea, stresul si depresia se evapora. Ce alegi?
Am un tanar adolescent pe care l-a adus mama lui pentru ca e timid si retras si nu are prieteni. In sedinta 3 era deja sociabil si fara nici o inhibitie.
Sa nu ma intelegi gresit. As aprecia foarte mult daca colegii mei psihologi s-ar ocupa de ceea ce este cu adevarat eficient pentru ramura lor profesionala: schimbarea obiceiurilor, a dependentelor, a stilului de viata toxic, restabilirea si ancorarea personalitatii in valorile corecte, cele crestine. Ruperea completa a legaturilor cu personalitatile de tip narcisist.
Din pacate din zecile de pacienti veniti la mine dupa terapie psihologica si uneori chiar psihiatrica ineficienta, nici unul nu mi-a spus ca i s-a recomandat sa faca vreo schimbare minima din cele de mai sus. Nici macar sa i se spuna sa nu mai piarda nopti, sa reduca stimulentele si ecranele si sa bea mai multa apa.
Vrei un test? Intreaba-ti psihologul sau psihiatrul care sunt puterile sufletesti si trupesti ale omului? Nu va sti sa-ti raspunda! Daca nu stie antropologic vorbind care e prima putere, cea de la care pornesc toate cele bune, cum oare sa te poate vindeca? Cum sa te aduca la maximul tau?
Cum te poate vindeca cineva care nu cunoaste alcatuirea fiintei umane: trup, suflet si duh? Sau esenta, energie si spirit cum spune medicina traditionala chineza care tine oamenii sanatosi pana la 100 de ani?
Un terapeut profesionist porneste cu baza, cu palpabilul, cu vizibilul, cu realizabilul. Nu cu subconstientul, nu cu emotiile blocate sau reprimate.
Stiai ca schizofrenia si violenta cronica e tratata cu 80% succes cu megadoze de acid nicotinic?
Nu foloseste la absolut nimic sa scormonesti intr-un subconstient. Subconstientul e un arhivar al unor butoane, al unor triggeri.
Un om sanatos, echilibrat, conectat la inteligenta suprema a lui Dumnezeu pur si simplu alege oameni si situatii care nu ii mai activeaza butoanele. Iar daca accidental se intampla, forta lui vitala disipeaza acea energie si emotie toxica si el se deconecteaza de la acea persoana sau situatie fara vatamari.